Outplacement

Is onlangs je functie vervallen door reorganisatie? Kun je niet meer voldoen aan de functie-eisen? Of vindt men dat je niet meer binnen de organisatie past? Helaas betekent dit dat je moet uitzien naar ander werk. Het is lastig om verdriet of boosheid over deze keuze een plek te geven. Daarnaast kun je je ook erg onzeker over de toekomst voelen. Hoe ga je een nieuwe functie vinden en hoe pak je deze zoektocht aan? Wat je persoonlijke situatie ook is: outplacement gaat je helpen bij dit proces. 

Ga voor een kosteloos oriënterend gesprek bij Loopbaanpoort

Outplacement, ook wel ontslagbegeleiding genoemd, is een traject waar ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers bij worden gestaan. Ben je op zoek naar een ervaren bureau die je optimaal kan begeleiden naar nieuw werk? Maak dan een kosteloos oriënterend gesprek bij Loopbaanpoort. Een loopbaancoach ontmoet je voor de eerste kennismaking. Bij deze kennismaking ligt de focus op je persoonlijke wensen en vragen. Vervolgens inventariseert de loopbaancoach wat je precies nodig hebt voor een succesvol traject naar een nieuwe functie. 

Wat houdt het outplacementtraject precies in? 

Het outplacementtraject is erg persoonlijk en voor iedereen anders. Jouw outplacementtraject is dan ook maatwerk met één vaste coach. Voor iedereen bestaat het traject uit meerdere fases. Zo wordt er in de eerste fase gekeken naar je talenten, kwaliteiten en persoonlijkheid. Dit profiel versterkt je zelfvertrouwen en vormt de sterke basis voor de rest van de route. In de tweede fase kom je met diverse opdrachten, gesprekken en tests tot een zoekprofiel. Je gaat aan het werk met je CV, netwerken en het zoeken naar vacatures aan de hand van je profiel. In de derde en laatste fase ga je actief samen met je coach aan de slag met solliciteren en alles wat daarbij komt kijken. 

Ervaar de vele voordelen van outplacement 

Outplacement met Loopbaanpoort zal je veel opleveren. Hierbij de vele voordelen van het outplacementtraject:

  • Je verwerkt je ontslag. 
  • Je krijgt inzicht in je talenten, kwaliteiten en drijfveren. 
  • Je creëert een passend en realistisch loopbaandoel. 
  • Je leert effectief solliciteren en netwerken.
  • Je oefent diverse sollicitatie- en netwerkgesprekken. 
  • Je leert een ijzersterk CV op te bouwen. 
  • Je krijgt een account bij Jobport. Hier heb je toegang tot veel vacatures die passend in jouw zoekprofiel zijn. 
  • Je maakt gebruik van het grote netwerk van Loopbaanpoort. 
  • Je leert effectief onderhandelen over arbeidsvoorwaarden. 
  • Je zult vol zelfvertrouwen weer de arbeidsmarkt opgaan.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *