Hoeveel kost het verbouwen van de badkamer?

Op het moment dat je graag je badkamer wilt verbouwen, wil je natuurlijk een zo mooi mogelijke badkamer die je zo weinig mogelijk geld kost. Een basis badkamer is qua kosten vaak rond de €3.500 tot €5.000. Zo’n badkamer bestaat dan uit een wastafel, badkamermeubel en douche. In sommige gevallen is er dan ook nog een standaard ligbad en toilet aanwezig. Voor de gemiddelde badkamer waar alles net iets luxer is, betaal je voor een verbouwing tussen de €5.000 en €7.000. Voor een echte luxe badkamer kun je zoveel geld uitgeven als je zelf wilt, maar dit is vaak rond de €10.000. 

Douchewand op maat

Er zijn dus verschillende manieren waarop je je badkamer kunt verbouwen en hoeveel je ervoor kwijt wilt. Je kunt bijvoorbeeld een douchewand op maat laten maken zodat deze perfect past in jouw interieur. Het hangt van het type douchewand dat je nodig bent, maar de vanafprijs bedraagt €182. Hoe hoog de kosten van je badkamer precies worden, is helemaal aan jezelf. Door jouw wensen op een rij te zetten, kun je alvast bekijken wat je allemaal nodig bent. Je kunt dan ook alvast op zoek gaan naar de onderdelen die je wilt en wat je dit gaat kosten. Zo weet je alvorens je aan de slag gaat, wat het je ongeveer gaat kosten. 

Slimme materiaalkeuze

Waar je kosten vanaf hangen zijn onder meer de stijl- en materiaalkeuze. Wanneer je bijvoorbeeld natuursteen wilt hebben, betaal je hier meer voor dan voor keramische tegels. Het eerste type is dan vaak wel mooier, maar wel duurder. Door slim om te gaan met je materiaalkeuze, kun je best wat geld besparen. Er zijn bijvoorbeeld ook look-a-like natuursteentegels te vinden. HIer betaal je wat minder voor en geeft je ongeveer eenzelfde look. Je voorkeur en smaak bepalen dus echt wel hoeveel je precies uitgeeft aan het verbouwen van je badkamer.

De grootte van je badkamer

Het heeft er ook mee te maken hoe groot de badkamer is die je wilt verbouwen. Hoe groter deze is, hoe duurder het natuurlijk is om deze te verbouwen. Je hebt natuurlijk alles wel in de hand ook als het op de inrichting aankomt. Als je meubels uit gaat kiezen voor je badkamer, kan het slim zijn om multifunctionele meubels te kiezen. Zo’n meubel heeft meerdere functies en kan je geld besparen. Hoe meer meubels je moet plaatsen, hoe duurder het zal worden. Door goed te zoeken, kun je makkelijk geld besparen op je badkamer verbouwing. 

Kijk ook eens op de site van VerbouwKosten.com voor nog meer informatie over de kosten voor het verbouwen van je badkamer.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *