Wat is infrarood therapie en hoe kan het je voordeel opleveren?

Heb je ooit van infrarood therapie gehoord en je afgevraagd wat het allemaal is? Zo ja, dan ben je hier aan het juiste adres! In deze blogpost bespreken we wat infrarood therapie is en hoe je er baat bij kunt hebben. Lees verder om meer te weten te komen!

Wat is infrarood therapie?

Infrarood therapie is een natuurlijke vorm van genezing die onzichtbare lichtgolven gebruikt om ontstekingen te verminderen, pijn te verlichten en het algehele welzijn te verbeteren. De therapie werkt door een infraroodlamp of -apparaat te gebruiken om infrarode lichtgolven in je lichaam uit te zenden. Deze lichtgolven dringen diep door in je huid en spieren, waardoor de doorbloeding toeneemt en ontstekingen verminderen. Als gevolg daarvan ervaart je lichaam verlichting van pijn, stijfheid en pijn.

De voordelen van infrarood therapie

Er zijn talrijke voordelen verbonden aan infrarood therapie. Om te beginnen kan het helpen ontstekingen in het hele lichaam te verminderen, wat kan leiden tot een betere gezondheid en mobiliteit van de gewrichten. Het helpt ook ontspanning te bevorderen door het stimuleren van de productie van endorfine in de hersenen, hormonen die verantwoordelijk zijn voor het verminderen van stressniveaus. Tenslotte kan infrarood therapie je algehele circulatie verbeteren, waardoor gifstoffen uit je systeem worden gespoeld en je cellen beter van zuurstof worden voorzien.

Wie kan profiteren van infraroodtherapie?

Infrarood therapie is veilig voor bijna iedereen, ook voor zwangere vrouwen, kinderen, sporters, senioren en mensen met chronische gezondheidsproblemen zoals artritis of fibromyalgie. Dat gezegd hebbende, is het altijd het beste om met een zorgverlener te praten voordat je met een nieuwe behandeling begint, om er zeker van te zijn dat die veilig is voor jou. Wel kan je infrarood lampen kopen voor thuis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *