Waarom is de sauna naakt bezoeken beter?

Een dagje naar de sauna is doodnormaal geworden in Nederland. Net als we een dagje naar de dierentuin of naar het pretpark gaan, zien we een dagje naar de sauna tegenwoordig ook als een activiteit voor een leuk dagje uit. De laatste tientallen jaren zijn er dan ook steeds meer openbare sauna’s bijgekomen die badkleding dragen in de sauna toestaan. Hier verschillende de meningen nogal sterk over. Zo zijn er mensen die beweren dat het erg slecht is om de sauna met badkleding bezoeken. Zij zeggen dat de sauna gewoon naakt dient te worden bezocht. Hieronder lees je waarom:

Waarom de sauna naakt bezoeken?

De gemiddelde temperatuur in de sauna bevindt zich tussen de 80 en de 120 graden. Dit zorgt ervoor dat het menselijk lichaam meer gaat zweten. Wanneer men badkleding draagt dan heeft dit zweet niet de kans om te verdwijnen en kan het zorgen voor irritaties of ontstekingen aan de onderliggende huid. Dit ophopende vuil kan resulteren in miliaria rubra. Later bij het douchen kan dit er ook nog voldoende worden afgespoeld. Tijdens een dagje naar de sauna maak je natuurlijk van nog veel meer faciliteiten gebruik. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën zich verspreiden wat niet bepaald hygiënisch is.

In Nederland zien we tegenwoordig vaak de badkleding-mag-dagen. Vanwege de grote groepen mensen die allemaal tegelijkertijd badkleding dragen zorgt dit voor veel bacteriën die zich in de sauna zullen verspreiden.

Wat heb je nodig wanneer je naakt de sauna ingaat?

Wil jij de sauna alleen naakt in? Dan heb je voldoende aan badslippers, een badjas, een badlaken en shampoo. De slippers zijn belangrijk om te zorgen dat je niet uitglijdt over de natte vloer. De badjas is nodig om naar het restaurants te gaan of te wisselen tussen de faciliteiten en een badlaken is nodig in de sauna zelf.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *