Tips om in de winter van je spa te genieten

Het is lekker om tijdens zwoele zomeravonden lekker in je jacuzzi te zitten onder het genot van een drankje, maar tijdens de winter is dit misschien nog wel lekkerder. Als het buiten heel koud is, is het contrast met het warme water nog groter waardoor het nog ontspannender wordt. Met de volgende tips kun je in de winter nog meer genieten van je jacuzzi. 

Zorg voor zo min mogelijk warmteverlies

Om op elke moment te genieten van je jacuzzi is het belangrijk dat je er goed op let dat er zo min mogelijk warmte ontsnapt. Zo voorkom je dat het water de kans krijgt om af te koelen en zo voorkom je ook dat je onnodig energie verspilt om het water weer op temperatuur te krijgen. Het wordt ook aangeraden om de eventuele luchtjets dicht te draaien, als deze aan blijven staan wanneer het bad niet gebruik wordt zal het water door de lucht ook afkoelen.

Maak gebruik van lekkere geurtjes

Je kan ook gebruik maken van bepaalde geurtjes om nog meer te kunnen ontspannen, dit wordt ook wel aromatherapie genoemd. Waar je in de zomermaanden gebruik kan maken van frisse geuren, zijn de koudere maanden ideaal voor wat zoetere geuren. Buiten het ontspannen hebben geurtjes ook nog andere voordelen voor de gezondheid, zo kunnen bepaalde oliën ook helpen bij het ontsmetten van wondjes, het schoonmaken van je huid en er zijn zelfs oliën die effect hebben op de bloeddruk. 

Loop de jacuzzi in de winter regelmatig na

Het is volgens Spa Care Brabant belangrijk om je jacuzzi nog vaker te controleren en jacuzzi onderhoud te plegen tijdens deze koude wintermaanden. Probeer de volgende zaken in de gaten te houden:

  • De isolatie van de jacuzzi. De isolatie zorgt er natuurlijk voor dat alle warmte binnen blijft waardoor het water niet de kans krijgt om af te koelen, dit is goed voor zowel het bad als je portemonnee. Het belangrijkste is de cover of afdekhoes van je bad, als deze ouder wordt kan het vocht op gaan nemen wat ervoor zorgt dat de isolerende waarde sterk terug zal lopen. Hierdoor kan er veel warmte verloren gaan. 
  • Controleer dagelijks op storingen. Een jacuzzi beschikt over heel veel elektronisch apparatuur, als daar storingen in komen kan dat ervoor zorgen dat het water niet meer op temperatuur gehouden kan worden. Als het water afkoelt en als het buiten vriest, kan het water gaan bevriezen. Doordat water uitzet als het bevriest kan het de jacuzzi vanuit binnen helemaal kapot maken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *