Tips bij het onderhoud van een jacuzzi

Een jacuzzi is een grote en leuke aankoop. Een jacuzzi heeft namelijk veel voordelen en helpt tegen spierpijn en rugklachten. Als je lang van de jacuzzi wilt genieten, dan moet je de jacuzzi goed onderhouden. Het lijkt misschien een flinke klus maar het is helemaal niet zo moeilijk. De belangrijkste dingen voor het onderhoud van de jacuzzi vind je in dit artikel

Als je gaat zwemmen

Voordat je een duik gaat nemen in de jacuzzi moet je eerst wat voorbereidingen treffen. Iedereen gebruikt dagelijks wel haarlak, make-up, lotions of deodorant. Deze chemische producten tasten de waterbalans ernstig aan. Zorg er dus voor dat je even een douche neemt voordat je de jacuzzi ingaat. Daarnaast moet je natuurlijk ook zwemkleding dragen. DIe bevatten nog veel wasmiddelen en wasverzachters, zorg ervoor dat je die goed uitspoelt voordat je het draagt in de jacuzzi. Verder moet je nog een voetenbadje voor de jacuzzi plaatsen zodat er geen groot vuil in komt. Zo voorkom je zelf al dat de jacuzzi vies wordt.

Het water onderhouden en controleren

Water er ook gebeurt, het water moet toch onderhouden en gecontroleerd worden. Omdat je het water nooit helemaal schoon kan houden moet je het om de 4 maanden verschonen zodat het niet muf wordt. Na verloop van tijd zit het water vol met dode bacteriën en chemicaliën, dus verversen is aangeraden! In de 4 maanden dat het water erin zit moet dat natuurlijk wel gecontroleerd worden. Dat doe je door regelmatig de pH en het chloorgehalte te testen. Zo weet je of je het chloorniveau eventueel op peil moet gaan brengen. Meten is weten, doe dat dus regelmatig. 

De filter en de leidingen reinigen

In elke jacuzzi zit wel een filter. De filter moet wekelijks schoongemaakt worden. Na een bepaalde tijd is de filter zo vies dat je hem mag vervangen. Per jaar verbruik je ongeveer 6 filters. Naast de filter moeten de leidingen ook schoongemaakt worden. Dat kan je het beste doen als je ook het water gaat vervangen. 

Verdere tips voor een schone jacuzzi

Verder moet je ervoor zorgen dat je dagelijks chloor toevoegt. Bij voorkeur in de avond. Daarnaast moet je een aantal keer per jaar een controle uitvoeren. Zo zorg je ervoor dat jacuzzi lang mee gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *